Om oss

Vilka är vi

Sedan 1887 har vi arbetat med el inom familjen. Vi tror på att göra det tekniskt svåra enkelt. Genom att använda vår gedigna kunskap och den senaste produktionstekniken erbjuder vi korta ledtider, produkter av hög kvalitet och snabba leveranser. Men e3control är mer än så!

Byggda elskåp

26500

Med hjälp av vår maskin som producerar skräddarsydda kablar för varje skåp eller central, ett lean orienterat arbetssätt och en produktionsteknik inspirerad av fordonsindustrin bygger vi centraler och apparatskåp på ett modernt sätt.

137 år av el

137 år av el

1887 började min farfars farfar Alfred Bengtsson på Rydöbruks Fabrik AB. Då var elektricitet fortfarande ett fenomen som en ytterst begränsad skara förstod sig på. På fabriken fanns det endast två så kallade båglampor. När en av lamporna - till mångas fasa - en kväll slocknade, lyckades den unge Alfred reparera lampan. Efter denna bejublade insats blev Alfred befordrad till förman för den elektriska avdelningen på fabriken.

Sedan dess har Alfred, Artur, Per-Olof, Jan-Olof och jag – Joakim, i fem generationer arbetat med el och automation.

I november 2023 är det 136 år sedan min farfars farfar reparerade båglampan. Sedan dess har Alfred, Artur, Per-Olof, Jan-Olof och jag - Joakim - i fem generation arbetat med el och automation. Vi har förvärvat och fört kunskap och erfarenhet vidare genom generationer. Vår fascination och vårt intresse för ny teknik i kombination med nära 136 års erfarenhet, tradition och kunnande, gör våra produkter till det de är idag. Vi tror på att ständigt utmana och förbättra dagens normer kring apparatskåp. Vi tror på att tänka annorlunda och att försöka ännu mer.

Vår vision

E3control ska vara Sveriges mest älskade, mest effektiva och mest lönsamma elcentrals- och apparatskåpstillverkare.

Våra jobb och partners

Vi gillar utmaningar! Våra konstruktörer och montörer är vana vid komplexa projekt där vi tillsammans med dig som kund hittar dom bästa lösningarna för er.

Behöver du vår hjälp?
 • E3 Control har varit en pålitlig leverantör av automationslösningar och tekniska system för fastigheter till Hötorgetskraporna i Stockholm. Våra anpassade apparatskåp för fastighetsautomation och elcentraler har bidragit till att effektivisera och förbättra fastighetsautomationen i dessa ikoniska byggnader från 1950-talet, ett förtroende vi är stolta över!

 • Vi har levererat fördelningscentraler och kombicentraler till Åre Tott Hotell, ett exklusivt och klassiskt skidåkarhotell i Årefjällen. Våra anpassade produkter bidrar till att effektivisera driftsäkerheten för hotellets tekniska system och uppfyller höga krav på design och funktionalitet.

 • Vi har levererat både centraler och apparatskåp till våra fantastiska kunder som gjort styr- och elinstallationer på Sachsska barn- och ungdomssjukhuset för deras nya neonatalavdelning på Södersjukhuset. Vi är stolta över att ha bidragit till modern neonatalvård.

 • Till nyrenoverade Svenskt Tenn har vi levererat centraler! Dessa bidrog till att säkerställa en effektiv och pålitlig drift av elsystemen. Behöver vi säga att vi är stolta?

 • Vi har levererat apparatskåp för fastighetsautomation till varuhuset NK i Stockholm i flera år. Vår kund har installerat våra högkvalitativa produkter för att förbättra fastighetsautomationen.

 • Vi levererade ställverk och centraler till Sahléns för elentreprenaden på Costcos första varuhus i Sverige. Costco är en global varuhuskedja från USA med hundratals varuhus och kontor över hela världen.

 • Vi har levererat elcentraler och styrskåp till Volvos anläggningar runt om i Sverige. Vår tekniska expertis och erfarenhet inom el och automation har, om än i liten skala, bidragit till att Volvo kan fortsätta tillverka innovativa och hållbara produkter för kunder runt om i världen.

 • Ställverk och centraler har vi levererat till nya Slussen (Slussen SN71) i Stockholm, ett av Stockholms största och mest ambitiösa projekt någonsin med totalrenovering av en av stadens mest trafikerade och kända platser.

 • Till Grand hotel har vi levererat elcentraler och apparatskåp till installationer. Vi är stolta över att ha kunnat bistå med högkvalitativa elprodukter till denna välrenommerade plats för celebriteter och storslagna evenemang sedan 1874.

 • Vi har under flera år levererat flertalet automationsskåp och sedermera centraler till Scania i Södertälje, och bidragit till en effektiv produktion genom leverans av högkvalitativa produkter.

 • Vi har levererat apparatskåp till Mojang Studios kontor för att reglera värme och ventilation där apparatskåpen bidrar till en behaglig arbetsmiljö för företagets anställda. Mojang är en svensk spelutvecklare mest känd för att ha skapat dundersuccén Minecraft.

 • Vårt största projekt någonsin där vi konstruerat och byggt samtliga apparatskåp, cirka 100 golvskåp, till Skandinaviens största galleria – Mall of Scandinavia